Ruilen, Retourneren en Garantie

30 dagen bedenktijd
Op alle bestelling bij SBVR Adapters zit een zichttermijn van 30 dagen. Dit betekend dat je 30 hebt om te bedenken of je het artikel wilt houden of wilt terug sturen. Na deze 30 dagen heb je vervolgens 14 dagen om het artikel daadwerkelijk retour te sturen. Dit betekend dat een retour uiterlijk binnen 44 dagen in het verzendtraject moet zitten. Na deze 30 + 14 dagen vervalt het zichttermijn en kan er bij een defect alleen nog een beroep gedaan worden op de garantie. Kijk voor meer informatie over garantie bij 2.3.

Uw artikel retour sturen doe je als volgt:

 • Download het Retourformulier;
 • Vul deze zo goed mogelijk in en print deze uit;
 • Volg de retour instructies op het formulier om het artikel retour te sturen.

Wij raden sterk aan om een tracking nummer te gebruiken bij het retour sturen van uw artikel. Zo kan u zelf in de gaten houden of deze netjes bij ons is aangekomen. In principe verwerken wij de retour zendingen binnen 1-5 werkdagen na ontvangst.

Na verwerking zal u op de hoogte gesteld worden van een eventuele terug storting of van het ruilen van uw artikel.

binnen 1-5 werkdagen
In bijna alle gevallen zal de retour binnen 1-5 werkdagen na ontvangst, met bijgesloten retourformulier, worden verwerkt.

Vanaf het moment dat je de bestelling hebt geretourneerd bij een service punt, kan het een week duren voordat wij je retour hebben ontvangen op onze ontvangst locatie. Na ontvangst wordt ieder geretourneerd artikel gecontroleerd, volgens de wet mag dit twee weken duren na ontvangst van het geretourneerde artikel. Mocht de retour aan de retoursvoorwaarden voldoen dan zullen wij de retour verwerken en zal uw geld worden terug gestort of een nieuw artikel worden opgestuurd. In het geval van een terugbetaling is de snelheid van de storting afhankelijk van je betaalmethode (bank, creditcard, etc.). In de meeste gevallen is dit echter binnen 1-3 werkdagen.

Garantietermijn
Op alle bestellingen bij SBVR adapters zit een garantietermijn van 1 jaar die ingaat op de dag van bestelling. Gaat je artikel binnen dit termijn kapot dan zijn wij uiteraard bereidt om hier naar te kijken.

Vul hiervoor het contactformulier in onderaan de pagina en geeft toelichting op de volgende punten:

 • Naam en bestelnummer;
 • Datum van bestelling;
 • Datum van defect raken artikel;
 • Beschrijving van het defect;
 • (mogelijke) oorzaak defect raken van artikel;
 • Datum van aanmaken klantvraag;
 • Verzendadres voor aanmaken retour label.

Het retour label
Zodra wij deze punten hebben ontvangen zullen wij je een retour label toesturen. Vervolgens kan je het artikel retour sturen naar ons kantoor waar wij deze zullen beoordelen. Aan de hand van bovenstaande toelichting en het artikel zelf zullen wij jou vervolgens een gepaste oplossing bieden. Net zoals bij het retourneren van uw artikel gelden er bij een garantiekwestie ook garantievoorwaarden. Kijk voor de garantievoorwaarden bij 2.5.

Zoals vermeld bij 2.1 is het mogelijk je artikel binnen het zichttermijn van 30 + 14 dagen retour te sturen of te ruilen. Uiteraard zijn hier wel voorwaarden bij van toepassing. SBVR Adapters hanteert naast zijn algemene voorwaarden vier belangrijke retourvoorwaarden:

 • Stuur de bestelling terug in een omdoos, zodat zowel het artikel als de verpakking goed beschermt is;
 • Stuur het artikel indien mogelijk met de originele verpakking terug;
 • Stuur de bestelling of het desbetreffende artikel compleet terug (artikel, verpakking en onderdelen);
 • Stuur het artikel schoon en in ongebruikte toestand terug (zonder gebruikssporen en schade).

Mocht de retour niet aan de voorwaarden voldoen dan heb je de kans dat deze niet wordt geaccepteerd en wordt deze op kosten van de klant teruggestuurd naar het verzendadres. De klant dient hiervoor een verzendlabel aan te maken en deze naar SBVR Adapters toe te sturen. Vervolgens zal het artikel met dit label terug verzonden worden naar de klant.

Voor het terug sturen van een artikel met betrekking tot een garantiekwestie worden er vergelijkbare voorwaarden gehanteerd als bij retourneren of ruilen van een artikel. SBVR Adapters hanteert naast zijn algemene voorwaarden vijf belangrijke garantievoorwaarden:

 • Stuur de bestelling terug in een omdoos, zodat zowel het artikel als de verpakking goed beschermt is;
 • Stuur het artikel - indien mogelijk - met de originele verpakking terug;
 • Stuur de bestelling of het desbetreffende artikel zo compleet mogelijk terug (artikel, verpakking en onderdelen);
 • Stuur het artikel schoon en met zo min mogelijk gebruikssporten terug;
 • Bij geval van toegebrachte schade aan het artikel vervalt de garantie.

Voldoet het artikel niet aan deze voorwaarden, dan kan deze op voorhand niet in behandeling worden genomen en zal het artikel terug gestuurd worden naar het verzendadres op kosten van de klant. De klant dient hiervoor een verzendlabel aan te maken en deze naar SBVR Adapters toe te sturen. Vervolgens zal het artikel daarmee terug verzonden worden.

Buiten de voorwaarden over hoe het artikel terug gestuurd moet worden geldt uiteraard dat een garantieclaim alleen kan worden voldaan als het defect veroorzaakt is door ondeugdelijk(e) fabricage, constructie of materiaal.

Mocht het teruggestuurde artikel niet voldoen aan de retour- of garantievoorwaarden, dan zullen we je hiervan op de hoogte brengen. Hierna krijg je de keuze om het artikel nogmaals te ontvangen of SBVR Adapters houdt het artikel zelf. Eventuele verzendkosten kunnen vervolgens bij de klant verhaald worden.